Bloem en Bos

Groepsaccommodatie / Groepsverblijf / Schoolkamp / Familieweekend

Zoeken & Boeken

Bruiloften op Texel

Texel word ook wel het 'Ibiza van het Noorden' genoemd. Daarom is Texel ook erg geschikt voor een prachtige bruiloft aan het strand, in het bos of wellicht in een schapenboet in het mooie weiland.

Bloem en Bos word ook elk jaar weer geboekt een door verschillende koppels die in het huwelijksbootje stappen. Bloem en Bos een ideale uitvalsbasis voor een huwelijk op het eiland.
Het is centraal gelegen en daarnaast kunnen er wel tot 54 personen blijven slapen. Zo kun je je bruiflofst gasten een relatief goedkope slaapplaats aanbieden.

Hiernaast werken wij samen met verschillende partijen op het eiland die de bruiloft die veel ervaringen hebben met bruiloften. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.

img 20171207 wa0002img 20171207 wa0003

Dagje weg met school

Al vanaf €17,00 per persoon

Een groot avontuur op het eiland Texel

Vanaf de veerhaven Texel of vanaf uw accommodatie wordt u per touringcar naar de vuurtoren van Texel gebracht. Een prachtig begin van uw schoolreis op Texel. De vuurtoren “Eierland”, vernoemd naar het voormalige eiland Eierland, is nog steeds actief en stamt uit 1864.

Jutters GPS tocht

Vanaf de vuurtoren vertrekt u per GPS via het strand en door de duinen naar het klimpark. Onderweg moet u diverse vragen en opdrachten vervullen welke te maken hebben met de geschiedenis van Texel. Aangekomen bij het klimpark kunt u op de picknickbanken genieten van een patatje met limonade.

… Avontuurlijk Texel

Na het eten starten de instructeurs van Klimmen EnZo met de instructie en gaan de leerlingen na enkele minuten een 1.5 uur durend avontuur op hoogte tegemoet. Op 4 en op 8 meter zijn 2 lussen met uiteenlopende hindernissen die overwonnen moeten worden, dit alles onder professionele begeleiding van de kliminstructeurs.

Na een avontuurlijke dag te hebben gehad in het voormalig Eierland boven de Rugediek wordt u per touringcar weer terug gebracht naar de boot of uw accommodatie.

gpsalle
alle
Overzicht
klimparkBovenstaand dagje Texel kunnen we u aanbieden voor de totaalprijs van: €17,00 per persoon. Prijs is inclusief BTW, verzekering en begeleiding. Docenten en begeleiders tegen gereduceerd tarief. Prijs is op basis van 50 personen. Exclusief overtocht TESO.

Download dit arrangement als pdf document, klik hier

Weddingplanner Sophie

Gaat u trouwen en heeft u het idee om met familie/vrienden in Bloem en Bos te verblijven?

Dan heeft u uw verblijf al goed geregeld. Denkt u na over de huwelijksplechtigheid en het feest ook op de locatie aan het Gerritslanderdijkje of elders? Alles al geregeld? Of heeft u nog tips en ideeën nodig van de Texelse Weddingplanner Sophie?

Sophie haar hart ligt van jongs af aan al bij trouwen, bruidsjurken en de gehele bruiloft. Al toen ze jong was ging ze vaak ’s avonds mee naar trouwerijen, als haar moeder foto’s ging maken van het bruidspaar met ondergaande zon. De eerste vraag was altijd: ‘Mama, wat voor jurk heeft ze aan, is ze mooi?’

Als weddingplanner maakt ze de dromen van trouwstellen waar en doet ze waar ze het beste in is: Plannen, organiseren en decoreren.

De persoonlijke decoratie maakt Sophie zelf. Als echte Texelse kent ze alle ondernemers op het eiland en iedereen kent Sophie. Dat zorgt ervoor dat vaak net dat beetje extra mogelijk is als Sophie voor jullie je trouwdag begeleid. Dat kan van A tot Z, maar ook als u hulp nodig heeft bij kleine onderdelen van uw trouwdag. Bijvoorbeeld als u alleen persoonlijke decoratie wil of een trouwprieel en stoelen huren, dan kan dat ook.

Neem contact met ons op om en dan zorgen wij dat u in contact komt met Sophie voor alle mogelijkheden of meer informatie.

 sophie

Actief op Texel

vanaf €173,50 per persoon

Actief op het eiland elkaar op een nieuwe manier leren kennen

Met het bedrijf een leuk en actief uitje op Texel? Tijdens dit uitje leer u uw collega’s op een nieuwe manier kennen en gaat u samen veel plezier beleven. Hiernaast is er ook genoeg tijd om samen rustig bij te praten.

Bij aankomst zal er bij de accommodatie een heerlijke barbecue klaar staan waar en kan er ’s avonds worden genoten van het kampvuur bij de accommodatie.

De activiteiten

De volgende ochtend zal u starten vanaf de accommodatie in verschillende groepen en de strijd met elkaar aangaan op tandems! Een fietspuzzeltocht over het eiland langs verschillende bezienswaardigheden en met leuke opdrachten.

Na een heerlijk lunch aan het strand gaat u de krachten van de wind trotseren tijdens een les Powerkiten. Na een korte instructie kunnen de kites al snel de lucht in en laat u zich meetrekken over het strand en kunt zelfs trucks toepassen. Voordat u weer op de fiets stapt kunt u nog aan het strand genieten van een hapje en een drankje.

In de avond geniet u van een gezellig spel en daarbij heerlijk eten tijdens het Ik hou van Holland-diner. Tussen de gangen door zullen er diverse opdrachten voorbij komen, van het spellen van moeilijke woorden tot de Nederlandse geschiedenis aan toe.

Voor vertrek...

Voordat u vertrekt kunt u nog gaan boogschieten. Na een uitgebreide uitleg kan er geschoten worden voor punten en kom je er achter wie de ware Robin Hood van de groep is!

 

actief
accommodatie
IMG 6823
actieff


Tijdsplanning

 

Ochtend

Middag

Avond

Dag 1
  Aankomst Texel BBQ bij accommodatie
Dag 2
Fietspuzzeltocht Powerkiten, borrelen Ik hou van Holland-diner
Dag 3 Boogschieten vertrek naar huis  Catering

U zal verblijven in groepsaccommodatie Bloem en Bos 1, gelegen tussen den Burg en de Koog, dicht bij het bos en het strand. De accommodatie is geschikt voor 16 personen en heeft een gezellige woonkeuken en zitkamer. De bedden zijn verdeeld over verschillende kamers voor één, twee of drie personen.

In de ochtend zullen er broodjes worden gebracht voor een heerlijk ontbijt. Lunch krijgt u onderweg tijdens u uitje. De eerste avond zal u bij aankomst genieten van een heerlijke barbecue in de grote tuin van bloem en bos. Na het avondeten kunnen er spelletjes gespeeld worden, een film worden gekeken of marshmallows geroosterd worden bij een kampvuur.

Inclusief

 • Fietspuzzeltocht
 • Powerkiten
 • Ik hou van Holland-diner
 • Boogschieten
 • Ontbijt, lunch en diner
 • AccommodatieBovenstaand arrangement kunnen we u aanbieden voor de totaalprijs vanaf: €173,50 per persoon.

Prijs is op basis van 16 personen. Prijs is exclusief overtocht TESO en borrelen.

Download dit arrangement als pdf document, klik hier

Overleven op Zee

Prijs op aanvraag

Samen met het bedrijf een overlevingstraining op zee

Jullie boot maakt water en de bemanning heeft slechts enkele minuten de tijd om zich klaar te maken voor een zinkend schip. Hoe hou je elkaar warm tot er hulp arriveert, hoe kan je je als groep verplaatsen, en hoe kan je op zee de hulpdiensten alarmeren? ...Tijdens onze overlevingstraining op zee worden deze situaties in een zeer realistische setting nagespeeld.

Het overleven gaat beginnen...

In de ochtend krijgen jullie voorlichting en uitleg over het programma. Hier worden de rollen en afspraken duidelijk besproken en na instructie worden de deelnemers in hun pakken gehesen en gaan ze na de lunch per rib een half uur knallen over het wad en vervolgens op open zee overboord worden gezet (scenario: zinkend schip).

Onder begeleiding van een professionele instructeur van de KNRM, zullen jullie de geleerde onderdelen in de praktijk tot uitvoering moeten brengen. Bij elkaar blijven is essentieel en “Overleven is warm blijven”. Het reddingsvlot is eindelijk losgekomen van de boot, wie neemt het voortouw en zorgt ervoor dat alle collega’s aan boord komen?

Bijkomen en napraten

Na een heerlijk diner neemt een KNRM redder u mee achter de schermen van het boothuis in de Cocksdorp. Hij zal laten zien waar de meldingen binnenkomen en van welke
uitrusting gebruik gemaakt wordt. Veel hebben jullie al mogen ervaren in het ochtend programma maar nu zien jullie het bij een onafhankelijke professionele organisatie.

Op dag twee gaat u de Slufter opruimen onder leiding van een gids. Omstreeks 1300 bestond Texel slechts uit de hoger gelegen keileemopstuwingen van het 'oude land'. Deze gronden waren veelal gescheiden of ten dele doorsneden met kreken, terwijl lager gelegen gronden regelmatig overstroomden. Los hiervan lag in het noorden het eilandje Eijerland. Onder leiding van een gids krijgen jullie van alles te horen over de Slufter en zullen we aansluitend de slufter opruimen.

 

overlevenn
Overleve
Overleven
Overlevennnn


Planning

 

Ochtend

Middag

Avond

Dag 1
  Aankomst Texel BBQ bij accommodatie
Dag 2
Voorlichting en instructie Overleven op zee Diner en rondleiding
Dag 3
Rondleiding en slufter opruimen Lunch, vertrek naar huis  

 

Catering

Jullie zullen verblijven in groepsaccommodatie Bloem en Bos 1, gelegen tussen den Burg en de Koog, dicht bij het bos en het strand. De accommodatie is geschikt voor 16 personen en heeft een gezellige woonkeuken en zitkamer. De bedden zijn verdeeld over verschillende kamers voor één, twee of drie personen.

In de ochtend zullen er broodjes worden gebracht voor een heerlijk ontbijt. Lunch krijgt u onderweg tijdens u uitje. De eerste avond zal u bij aankomst genieten van een heerlijke barbecue in de grote tuin van bloem en bos. Na het avondeten kunnen er spelletjes gespeeld worden, een film worden gekeken of marshmallows geroosterd worden bij een kampvuur.

Inclusief

 • Overlevingstraining
 • Rondleiding en opruimen van de Slufter
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Accommodatie

Bovenstaand arrangement kunnen we u aanbieden voor de totaalprijs van: Prijs op aanvraag.

Prijs is op basis van 16 personen. Prijs is exclusief overtocht TESO.

Download dit arrangement als pdf document, klik hier

TO-DO TIPS

Bubbel voetbal Texel

Bubbel voetbal

De meeste hilarische voetbal activiteit op Texel. Op het terrein van Boem en Bos is een fantastisch voetbalveld waar deze activiteit volledig tot zijn recht komt!

Boogschieten Texel

Boogschieten

Boogschieten is een schot in de roos tijdens uw verblijf bij Bloem en Bos. OP het prachtige terrein kunt u onderling de competitie aangaan, want wie is nu de Robin Hood in de groep?

Dropping Texel

Dropping

Gedropt in een onbekend Dennenbos. Met alleen een kaart & kompas en een vaag idee welke richting te belopen! Accommodatie teruggevonden? Dan sluiten we de avond af met een heerlijk vuurtje!

Powerkiten Texel

Powerkiten

Leer de beginselen van het kitesurfen op het Texelse strand met de activiteit powerkiten. Met een matrasvlieger van tot wel 5m2! En ervaar de spectaculaire krachten van de wind!

Kajakken en raften

Na de instructie en oefeningen, peddel je met een speciale branding-kajak en raft door de branding. En maak prachtige “surfs” op de Texelse branding.

Activiteiten op Texel

Texel het eiland van oneindig veel mogelijkheden. Door onze jarenlange ervaring met het werken met groepen hebben we tal van leveranciers die de leukste activiteiten organiseren op Texel.

 • Klimpark Klimmen EnZo

  Klimmen EnZo

  Klimmen Enzo is het klimpark met 4 parkoersen; op 4 en 8 meter, 200 meter lange tokkelbaan is geschikt voor jong tot oud! Vanaf 1.30 meter kan er al deelgenomen worden aan dit 2 uur durende avontuur. Het klimpark is geopend van maart t/m oktober. Meer informatie

 • Teambuilding Texel

  Teambuilding Texel

  Teambuilding Texel is het meest complete activiteiten en evenementenbureau op Texel . Of u nu opzoek bent naar een (sportieve) activiteit of geheel arrangement, de professionals van Teambuilding Texel stellen graag een programma voor u samen. Meer informatie

 • Ecomare Texel

  Ecomare

  Ecomare is een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park 'Duinen van Texel' en op slechts 10 minuten fietsen vanaf Bloem en Bos. Gehele jaar geopend. Meer informatie

 • Juttersmuseum Flora

  Flora

  In het eerste, echte en grootste strand juttersmuseum ter wereld vertellen de echte jutters over hun belevenissen en zwerftochten op het strand. Flora heeft strandvondsten van meer dan 70 jaar oud. Flora ligt op steenworp afstand van Bloem en Bos. Meer informatie

 • Paintball Texel

  Paintball Texel

  Het painball centrum van Texel. Met activiteiten voor jong tot oud. Een prachtige dagbesteding voor de hele familie of vriendengroep. Het centrum beschikt over 2 velden en meerdere spelvarianten.. Meer informatie

Arrangementen

Naast overnachten bij bloem en bos kunt u bij ons ook extra’s en of zelfs complete arrangementen boeken.

Al jaar en dag is ‘Bloem en Bos’ de uitvalsbasis voor vele schoolkampen, familieweekenden, bedrijfsuitjes en zelf jongerenvakanties!

Lees verder