Bloem en Bos

Groepsaccommodatie / Groepsverblijf / Schoolkamp / Familieweekend

Zoeken & Boeken

5 daagse schoolreis

Al vanaf €126,00 per persoon

Een 5-daagse werkweek of schoolreis bij Bloem en Bos op Texel!

Een week vol vertier en al het moois op Texel in één programma! De dagen geven uw leerlingen een blik in zowel de Texelse historie als cultuur, maar zij zullen zich niet gaan vervelen doordat de dagen gecombineerd zijn met avontuur. 

Het avontuur begint...

Het avontuur zal beginnen in het Klimpark van Texel. Na een leuke jutters GPS tocht naar het klimpark, krijgen de leerlingen een heerlijk patatje. Vervolgens volgt een 2 uur durend spektakel in het klimpark.
De rest van de middag is vrij in te vullen bij onze accommodatie! Lekker buiten spelen….
Na het avondeten kunnen de leerlingen zich opmaken voor een spannende dropping in het Texelse Dennenbos!

Leer Texel echt kennen

Een bezoek aan Ecomare zal de leerlingen inzicht geven over de natuur van Texel. Nadat de zeehonden en bruinvissen zijn gevoerd, worden de leerlingen meegenomen voor een interactieve rondleiding. Vervolgens gaan we naar het strand om Fun en XL games te spelen. In de avond kan er een kampvuur gemaakt worden waar spannende verhalen met elkaar gedeeld kunnen worden.

Na een fietspuzzeltocht over het eiland langs verschillende bezienswaardigheden en met leuke foto opdrachten komen de leerlingen aan in de haven van Oudeschild. Met de TX10 varen de leerlingen langs zandbanken met zeehonden, worden er garnalen gevangen, gepeld en opgegeten.

Nieuwe jutters op Texel

Na een vrije ochtend, door u zelf in te vullen, gaan we het strand op voor een les powerkiten. Na een korte instructie zullen de kites al snel de lucht in gaan en zullen de leerlingen de krachten van de wind ervaren.

Op de laatste dag kan er een bezoek worden gebracht aan het Juttersmuseum Flora. De leerlingen beleven hier hoe het is om een Texelse jutter te zijn.

 

klimpark
jutter
vijf
gpsalle


Tijdsplanning

 

Ochtend

Middag

Avond

Maandag Aankomst + klimpark arrangement Inchecken accommodatie  Vrije middag Dropping
Dinsdag Bezoek Ecomare Fun en XL games op het strand Vrij
Woensdag Fietspuzzeltocht Garnalen vissen met de TX10 of TX35 Vrij
Donderdag Vrije ochtend Powerkiten op het strand Vrij
Vrijdag Uitchecken en naar het juttersmuseum Flora Vertrek naar huis  Catering

Jullie zullen verblijven in groepsaccommodatie Bloem en Bos, gelegen tussen den Burg en de Koog, dicht bij het bos en het strand. De accommodatie is van alles voorzien, gezellig en heeft een groot grasveld waar gevoetbald kan worden of andere spellen gedaan kunnen worden.

In de ochtend kunnen de leerlingen hun eigen brood smeren en ook gelijk hun lunchpakketje samenstellen. ‘s Avonds na de activiteiten zal er een heerlijke maaltijd klaar staan in de accommodatie. Na het eten kunnen er spelletjes gespeeld worden, een film worden gekeken of marshmallows geroosterd worden bij een kampvuur.

Inclusief

 • Klimarrangement
 • Dropping
 • Bezoek Ecomare
 • 6-kamp op het strand
 • Fietspuzzeltocht
 • Garnalen vissen en zeehonden kijken TX 10 of TX35
 • Powerkiten op het strand
 • Juttersmuseum Flora
 • Busvervoer
 • Catering AccommodatieBovenstaand arrangement kunnen we u aanbieden voor de totaalprijs van: €222,50 per persoon.

Docenten en begeleiders tegen gereduceerd tarief. Prijs is op basis van 30 personen. Prijs is exclusief overtocht TESO.

Download dit arrangement als pdf document, klik hier

TO-DO TIPS

Bubbel voetbal Texel

Bubbel voetbal

De meeste hilarische voetbal activiteit op Texel. Op het terrein van Boem en Bos is een fantastisch voetbalveld waar deze activiteit volledig tot zijn recht komt!

Boogschieten Texel

Boogschieten

Boogschieten is een schot in de roos tijdens uw verblijf bij Bloem en Bos. OP het prachtige terrein kunt u onderling de competitie aangaan, want wie is nu de Robin Hood in de groep?

Dropping Texel

Dropping

Gedropt in een onbekend Dennenbos. Met alleen een kaart & kompas en een vaag idee welke richting te belopen! Accommodatie teruggevonden? Dan sluiten we de avond af met een heerlijk vuurtje!

Powerkiten Texel

Powerkiten

Leer de beginselen van het kitesurfen op het Texelse strand met de activiteit powerkiten. Met een matrasvlieger van tot wel 5m2! En ervaar de spectaculaire krachten van de wind!

Kajakken en raften

Na de instructie en oefeningen, peddel je met een speciale branding-kajak en raft door de branding. En maak prachtige “surfs” op de Texelse branding.

Activiteiten op Texel

Texel het eiland van oneindig veel mogelijkheden. Door onze jarenlange ervaring met het werken met groepen hebben we tal van leveranciers die de leukste activiteiten organiseren op Texel.

 • Klimpark Klimmen EnZo

  Klimmen EnZo

  Klimmen Enzo is het klimpark met 4 parkoersen; op 4 en 8 meter, 200 meter lange tokkelbaan is geschikt voor jong tot oud! Vanaf 1.30 meter kan er al deelgenomen worden aan dit 2 uur durende avontuur. Het klimpark is geopend van maart t/m oktober. Meer informatie

 • Teambuilding Texel

  Teambuilding Texel

  Teambuilding Texel is het meest complete activiteiten en evenementenbureau op Texel . Of u nu opzoek bent naar een (sportieve) activiteit of geheel arrangement, de professionals van Teambuilding Texel stellen graag een programma voor u samen. Meer informatie

 • Ecomare Texel

  Ecomare

  Ecomare is een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park 'Duinen van Texel' en op slechts 10 minuten fietsen vanaf Bloem en Bos. Gehele jaar geopend. Meer informatie

 • Juttersmuseum Flora

  Flora

  In het eerste, echte en grootste strand juttersmuseum ter wereld vertellen de echte jutters over hun belevenissen en zwerftochten op het strand. Flora heeft strandvondsten van meer dan 70 jaar oud. Flora ligt op steenworp afstand van Bloem en Bos. Meer informatie

 • Paintball Texel

  Paintball Texel

  Het painball centrum van Texel. Met activiteiten voor jong tot oud. Een prachtige dagbesteding voor de hele familie of vriendengroep. Het centrum beschikt over 2 velden en meerdere spelvarianten.. Meer informatie

Arrangementen

Naast overnachten bij bloem en bos kunt u bij ons ook extra’s en of zelfs complete arrangementen boeken.

Al jaar en dag is ‘Bloem en Bos’ de uitvalsbasis voor vele schoolkampen, familieweekenden, bedrijfsuitjes en zelf jongerenvakanties!

Lees verder