Bloem en Bos

Groepsaccommodatie / Groepsverblijf / Schoolkamp / Familieweekend

Zoeken & Boeken

Overleven op Zee

Prijs op aanvraag

Samen met het bedrijf een overlevingstraining op zee

Jullie boot maakt water en de bemanning heeft slechts enkele minuten de tijd om zich klaar te maken voor een zinkend schip. Hoe hou je elkaar warm tot er hulp arriveert, hoe kan je je als groep verplaatsen, en hoe kan je op zee de hulpdiensten alarmeren? ...Tijdens onze overlevingstraining op zee worden deze situaties in een zeer realistische setting nagespeeld.

Het overleven gaat beginnen...

In de ochtend krijgen jullie voorlichting en uitleg over het programma. Hier worden de rollen en afspraken duidelijk besproken en na instructie worden de deelnemers in hun pakken gehesen en gaan ze na de lunch per rib een half uur knallen over het wad en vervolgens op open zee overboord worden gezet (scenario: zinkend schip).

Onder begeleiding van een professionele instructeur van de KNRM, zullen jullie de geleerde onderdelen in de praktijk tot uitvoering moeten brengen. Bij elkaar blijven is essentieel en “Overleven is warm blijven”. Het reddingsvlot is eindelijk losgekomen van de boot, wie neemt het voortouw en zorgt ervoor dat alle collega’s aan boord komen?

Bijkomen en napraten

Na een heerlijk diner neemt een KNRM redder u mee achter de schermen van het boothuis in de Cocksdorp. Hij zal laten zien waar de meldingen binnenkomen en van welke
uitrusting gebruik gemaakt wordt. Veel hebben jullie al mogen ervaren in het ochtend programma maar nu zien jullie het bij een onafhankelijke professionele organisatie.

Op dag twee gaat u de Slufter opruimen onder leiding van een gids. Omstreeks 1300 bestond Texel slechts uit de hoger gelegen keileemopstuwingen van het 'oude land'. Deze gronden waren veelal gescheiden of ten dele doorsneden met kreken, terwijl lager gelegen gronden regelmatig overstroomden. Los hiervan lag in het noorden het eilandje Eijerland. Onder leiding van een gids krijgen jullie van alles te horen over de Slufter en zullen we aansluitend de slufter opruimen.

 

Overlevennnn
overlevenn
Overleven
Overleve


Planning

 

Ochtend

Middag

Avond

Dag 1
  Aankomst Texel BBQ bij accommodatie
Dag 2
Voorlichting en instructie Overleven op zee Diner en rondleiding
Dag 3
Rondleiding en slufter opruimen Lunch, vertrek naar huis  

 

Catering

Jullie zullen verblijven in groepsaccommodatie Bloem en Bos 1, gelegen tussen den Burg en de Koog, dicht bij het bos en het strand. De accommodatie is geschikt voor 16 personen en heeft een gezellige woonkeuken en zitkamer. De bedden zijn verdeeld over verschillende kamers voor één, twee of drie personen.

In de ochtend zullen er broodjes worden gebracht voor een heerlijk ontbijt. Lunch krijgt u onderweg tijdens u uitje. De eerste avond zal u bij aankomst genieten van een heerlijke barbecue in de grote tuin van bloem en bos. Na het avondeten kunnen er spelletjes gespeeld worden, een film worden gekeken of marshmallows geroosterd worden bij een kampvuur.

Inclusief

 • Overlevingstraining
 • Rondleiding en opruimen van de Slufter
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Accommodatie

Bovenstaand arrangement kunnen we u aanbieden voor de totaalprijs van: Prijs op aanvraag.

Prijs is op basis van 16 personen. Prijs is exclusief overtocht TESO.

Download dit arrangement als pdf document, klik hier

TO-DO TIPS

Bubbel voetbal Texel

Bubbel voetbal

De meeste hilarische voetbal activiteit op Texel. Op het terrein van Boem en Bos is een fantastisch voetbalveld waar deze activiteit volledig tot zijn recht komt!

Boogschieten Texel

Boogschieten

Boogschieten is een schot in de roos tijdens uw verblijf bij Bloem en Bos. OP het prachtige terrein kunt u onderling de competitie aangaan, want wie is nu de Robin Hood in de groep?

Dropping Texel

Dropping

Gedropt in een onbekend Dennenbos. Met alleen een kaart & kompas en een vaag idee welke richting te belopen! Accommodatie teruggevonden? Dan sluiten we de avond af met een heerlijk vuurtje!

Powerkiten Texel

Powerkiten

Leer de beginselen van het kitesurfen op het Texelse strand met de activiteit powerkiten. Met een matrasvlieger van tot wel 5m2! En ervaar de spectaculaire krachten van de wind!

Kajakken en raften

Na de instructie en oefeningen, peddel je met een speciale branding-kajak en raft door de branding. En maak prachtige “surfs” op de Texelse branding.

Activiteiten op Texel

Texel het eiland van oneindig veel mogelijkheden. Door onze jarenlange ervaring met het werken met groepen hebben we tal van leveranciers die de leukste activiteiten organiseren op Texel.

 • Klimpark Klimmen EnZo

  Klimmen EnZo

  Klimmen Enzo is het klimpark met 4 parkoersen; op 4 en 8 meter, 200 meter lange tokkelbaan is geschikt voor jong tot oud! Vanaf 1.30 meter kan er al deelgenomen worden aan dit 2 uur durende avontuur. Het klimpark is geopend van maart t/m oktober. Meer informatie

 • Teambuilding Texel

  Teambuilding Texel

  Teambuilding Texel is het meest complete activiteiten en evenementenbureau op Texel . Of u nu opzoek bent naar een (sportieve) activiteit of geheel arrangement, de professionals van Teambuilding Texel stellen graag een programma voor u samen. Meer informatie

 • Ecomare Texel

  Ecomare

  Ecomare is een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park 'Duinen van Texel' en op slechts 10 minuten fietsen vanaf Bloem en Bos. Gehele jaar geopend. Meer informatie

 • Juttersmuseum Flora

  Flora

  In het eerste, echte en grootste strand juttersmuseum ter wereld vertellen de echte jutters over hun belevenissen en zwerftochten op het strand. Flora heeft strandvondsten van meer dan 70 jaar oud. Flora ligt op steenworp afstand van Bloem en Bos. Meer informatie

 • Paintball Texel

  Paintball Texel

  Het painball centrum van Texel. Met activiteiten voor jong tot oud. Een prachtige dagbesteding voor de hele familie of vriendengroep. Het centrum beschikt over 2 velden en meerdere spelvarianten.. Meer informatie

Arrangementen

Naast overnachten bij bloem en bos kunt u bij ons ook extra’s en of zelfs complete arrangementen boeken.

Al jaar en dag is ‘Bloem en Bos’ de uitvalsbasis voor vele schoolkampen, familieweekenden, bedrijfsuitjes en zelf jongerenvakanties!

Lees verder